Adoptere en venn?

Vil du gi et trygt og kjærlig hjem til en av våre små venner?

Når telefonen vår ringer, og noen ønsker å gi en av våre katter et hjem, prøver vi å finne ut hva slags hjem dette vil bli for katten ved å stille en del spørsmål. Noen synes kanskje det er ubehagelig, men de aller aller fleste forstår at det er for å finne riktig hjem til riktig katt.

For oss er det viktigst at kattene får et optimalt trygt og kjærlig hjem.
Derfor vil nærhet til farlig bilvei være en grunn for oss til å måtte si “Beklager, vi tør ikke ta sjansen på trafikken, og kan derfor ikke omplassere en katt til deg.” Det er ikke lett for oss å si noe slikt og vi sier det ikke for å være vanskelige. Vi tror heller ikke at du er et dårlig kattehjem, MEN hos Dyrebeskyttelsen er det dyrene som kommer i første rekke. Katter kan bli påkjørt på en traktorvei, men langs en trafikkert vei er sjansen svært mye høyere.

Vi ber om forståelse for at vi drømmer om at kattene våre skal omplasseres til landlige hjem – eller hjem med trafikk som kjører hensynsfullt.

Er du/dere mye borte fra hjemmet pga. skole, jobb, besøk, turer osv. anbefaler vi to katter. Da får de selskap i hverandre, samt at samvittigheten din når du er borte blir så mye bedre.

Dette er viktig for oss:

• At du er oppriktig glad i katter, og at katten får bli en naturlig del av familien. Hele familien må være enige i at dere skal få katt.

• At du har tenkt gjennom det faktum at katter lett blir 15 år gamle. Passer det at du har katt 15-20 år frem i tid?

• At du har et TRYGT hjem å tilby. Katter vil aldri kunne lære seg trafikkregler. Derfor må du bo i trafikktrygge omgivelser – eller ønske deg en katt som bare skal være inne.

• At du er villig til å la katten være inne om natten – det er nemlig da de fleste ulykkene skjer.

• At du gir katten kvalitetsfôr, det er viktig med tanke på helsen.

• At du er villig til å dekke veterinærutgifter når katten blir syk. Ikke bare ved akutt sykdom, men også til jevnlige helse- og tannsjekk.

• At du har en plan for ferien. Katten bor inne hos venner/familie, inne hjemme med daglig tilsyn (bruk god sand så går det helt luktfritt for seg) – eller på kattepensjonat (500-600 kr uken inkl. mat). Katten skal ikke forlates på utsiden mens naboer gir mat, da tror mange katter at de er fraflyttet siden de ikke lenger kommer inn – og legger ut på vandring. En katt holder seg i snitt to dager i området for så å legge ut på vandring.

• At du er sikker på at ingen i familien er allergisk mot katt.

• At du er villig til å gjøre det som kreves for at ikke katten plutselig blir hjemløs (se egen side).

• At du oppfyller forpliktelsen i kontrakten og kastrerer/steriliserer/id-merker katten ved rette alder.

Mange skaffer seg katt idet de begynner å stifte familie: Hus, kjærester, volvo og katt. Hva når barn blir en realitet? Vil det være greit at dere har katt da? Vil katten fremdeles leve like godt og trygt?

Vi anbefaler også å vaksinere katten årlig for å unngå at katten blir smittet av bl.a. katteinfluensa og kattepest, som begge ofte er dødelige sykdommer. Samtidig med vaksinen bør du få en tann- og helsesjekk på katten.

Dette er fordelene med å velge en venn fra oss:

• Du gir en katt som virkelig fortjener og trenger det et hjem å bo i.

• Økonomisk lønner det seg med tanke på sterilisering/kastrering/id-merking.

• Om en uventet situasjon plutselig skulle oppstå, er vi kattens øverste eier og vil hjelpe så godt vi kan.

Trenger hjem